0

COVID-19 zorgt in veel branches voor een stijgende werkloosheid die naar verwachting verder zal toenemen. In 2020 werd thuiswerken voor iedereen de norm en ook 2021 werd er gestart vanuit huis. Van baan wisselen tijdens deze periode is misschien niet het eerste wat in je opkomt, maar de huidige crisis, die wereldwijd invloed heeft op de gezondheidszorg, biedt ook nieuwe mogelijkheden. Juist nu zijn werkgevers in de (commerciële) gezondheidszorg op zoek naar de juiste talenten in specialistische functies, die echt het verschil kunnen maken.

Graag geven we je in dit blog tips om jezelf zichtbaar te maken bij potentiële nieuwe werkgevers.

Een kritische blik op jouw carrière

Kijk met een kritische blik naar jouw carrière en de toekomst. Wat vind jij belangrijk in jouw werk?  Wat vind jij belangrijk binnen een team? En wat kan jij een organisatie brengen? Ga met een notitieblok op een rustige plek zitten en schrijf het voor jezelf eens op.  In deze tijd werken organisaties noodgedwongen anders, omdat zij zich moeten aanpassen aan de huidige situatie en misschien blijvende beleidsveranderingen doorvoeren. Grote kans dat ze openstaan voor wat jij te brengen hebt!

Jouw online visitekaartje

Google jezelf eens en kijk wat jij te zien krijgt. Klopt dit beeld en is dit wat je jouw toekomstige werkgever wil laten zien? Zo niet, dan is het tijd voor een grote schoonmaak. Verwijder oude accounts die je niet meer gebruikt, scherm jouw social media-profielen af en update jouw LinkedIn-profiel. En als je toch bezig bent: bekijk je CV ook eens kritisch en geef deze zo nodig een update. Je kan hem maar beter klaar hebben liggen!

E-meet

Zoek contact met mensen en voer gesprekken. Technologie zorgt ervoor dat we altijd met elkaar in verbinding staan en dit maakt contact leggen laagdrempeliger. E-meet, plan een virtueel kopje koffie in of maak een wandeling op anderhalve meter afstand. Push jezelf om creatief te denken en vooral ook eens goed naar jouw netwerk te kijken. Wie kunnen jou wellicht helpen?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste vacatures in de (commerciële) gezondheidszorg? Stel een Job Alert in voor HealthcareJob.nl? Stel jouw Job Alert in en selecteer zelf welke functies relevant zijn voor jou. Je ontvangt dan wekelijks per mail de nieuwste vacatures. 

Leave a Reply